Thursday, October 28, 2010

jangkitan yang menyembuhkan...

everyone, lets laugh out loud~

it's either be... HAHAHA
or it might be... KAHKAHKAH
or may be just a little.. keke

laugh is contangious,
to me and to you,
to all of us human being..
and it heals and it does.

and i loved to be infected,
and currently being infected by KANG HO DONG and SUGEUN!



[currently watching 2Days 1Night i got from wanie-chan... keke]

and it does kill when it's too much.

susu kegemaran saaye..~

susu strawberi sedap,
susu strawberi enak...

you have straw in your berries,
and you're here in my susu..

susu strawberi, JJANG!

[minum susu strawberi smbil lyn facebook, dn yg sewktu dgnnya...haish, ble nk start stadi??]

no wonder.. la~

haha, org yg dok mara2 dlm tpon tu smlm...
ak jmpe pg ni~

no wonder la, ckp bkn men grg lg..
bkn student upe'ye!
nseb jgak bkn lecturer..
dan lg nseb bek bkn bdk first year! mau ak nek angin kt stu gak.

em.. berbalik pd yg empunya diri,
kalo tnye org2 yg pnh ber'interaksi' ngn die sblm ni..
mmg x heran pn,
seems like he's that kind of person.
sound abes.. direct je, tade koner2 tmpat len~

hai... lynkn aje.
manusia mne yg akn mrah2 lg kalo dilyn ngn baik kan?
em..
'korg2' yg x bukak kedai pg2 ni la yg wat ak kne sound direct gle ni td!
haish~

[sabo je le..]

Wednesday, October 27, 2010

aiyoo... manusia!

ah...!!
mud pgku yg baik dan hepi gembira tlh dirusakkan oleh seorg manusia.
ai, manusia... x bole beradap dan sopan ke?

tepon2, trus marah!
mcm le ko pnh tpon ak sblm ni, ngok... budus melangit-langit!
mne ak nk tau mslh ko sblm ni, nk marah ak plak. npe??



tau le ko bngang n marah, tp ak x pnh ckp ngn ko pn sblm ni.
ewah2.. siap perli lg, tampo kang.

ak nk tgk le sgt spe yg mmarah ak td..
c u tomorrow!

[kalo le ko tu bdk first year, mmg ak baling ke laot aje..~]
ah, ak pn suda mnjdi spt manusia itu!

menci!!!

Monday, October 25, 2010

akhirnya...

puhaha...~
wekin yg hebat!

setelah hmpir nk dkt sbln ak x blik uma,
akhirnya ak jejak jugak kaki kt umaku yg best itu~

abis2 je presentation Management (23/10/10),
rehat kejap, kol 12 ak angkt kaki da... chow!

dari uia --> masjid jamek --> bukit jalil

dsbbkn ak grk tghari, yg mmg suda mklum wktu2 ekslusif utk ak tido..
maka, byk kali gak la ak tertido dlm tren.
lelap, bgun, lelap, bgun... celik2 mte je, da tibe MASJID JAMEK!

der...~
ngn mate kelat, ak gagahkan jugak ke star LRT ke bukit jalil.
aduss.. panas'ye arini, lapo plak!
ops, ptot le lapo... ak x mkn lgi!

smpai2 kt bkit jalil... blum kol 2 lg.
ingt nk amek tket kol 2, tp 2.30 plg awal~
waktu ni, mmg pns gler.. Ya ALLAH!

tgh dok cari2 mkn tgh ari, nmpk surau yg kelam je bt stesen bus tu.
mkn tgh ari, kensel!
tgk dr lua, alahai... sedey!
skali jgh dlm... waoh, bersih!!

[haha, nmpk sgt le bru skali solat kt situ... sblm ni jama' je]

MORAL of the STORY: solat itu perlu diutamakn..~

pastu, ak lelepak la jap kt surau yg dingin itu smtra nk tggu bas.
nek2 bas je, ltk punggung... psg MP3, album JYJ "THE BEGINNING" --> TIDO!!

org sblh mmg ak x pndg la... brother sblh tu plak sopan je,
spnjg jln tgn dok silang atas beg die je,
ak kt sblh, dak terlentok2 ke tingkap... ngntok!

spnjg jln tido je... smbil dgo micky nyanyi, PUHAHAH~
ttbe smpai kt ayer keroh, ak t'bgun.
[leher skit..der~]

terkejut ak, kelam berkabus je.. padahal mse tu hujan lebat kot.
dlm otak yg mamai bru bgun tido,
"sejuk ke? da mcm kt cameron la plak.."
ngek ko!
upe2'ye dr melaka bwk ke muar... da dkt smggu JEREBU!

pastu, ak smbung tido lg... smpai ke TANGKAK.
smpai2 TANGKAK, setitis ujan pn x trun~

smpai uma, trus bkk tvi... tgk KBS and Sone(SBS).
haha, walaupn mak i x mnt korea tp disbbkn ak da lme x blik,
die lynkan je~
misi pertama: BERJAYA!

da ptg2 sket, abh kte nk g kdai.
haha, ini la pluang ak nk pau abh aiskrim.
ak mnx aiskrim cikai je... asal nme'ye aiskrim.
skali blik, dpt aiskrim hebat!
misi kedua: BERJAYA!

mkn mlm tu, tgh ari esok'ye...
disbbkn mk abh bru abes blnje kt jasin,
maka brg dapor sume serba lengkap.
ak pn, dgn gagah;ye mnx si Gendut YUZ msk..~
haha, MISI Terakhir : BRJAYA!

RESULT: PUAS ATI...~

Tuesday, October 19, 2010

Puhaha... puas ati!

smlm, puas ati giler...~
aku jumpe mi kari yg mmg ngam masuk ngn taste ak!!

ngahaha.. HEBAT!
dengan kuah kari'ye yang 'lembut' sje, bak kte org putih.. mild~
ditambah dengan kerang kegemaranku setiga empat bijik ketul di situ,
dengan lagi..
ke'mambang'an tauhu di dalam mangkuk putih yg BESAU,
bersama..
wantan 2 keping yang berharga 2 hinggit,
disertai...
taugeh rangup, kriuk kriuk
diperahi limau sambal sama sambal udang kering~

ngehaha, terlepas suda gian nk mkn mi kari kuah enak!
tambah pulak dgn hirupan segar air mangga dr mesin dispenser..

PUAS ATI!!

[pasni, nk cukai mi kari cik Gendut di rumah pulak]
msk mkn sndri mne nk 'heaven'... ye tak??


hahahahahahahaha

p/s: fotoku bersama mi kari hebat itu ade bersama miss sizzling suzai lg la...taley nk upload lg~

Saturday, October 16, 2010

isk..isk..

10/10/10
Ada terlipat kisah suka dan duka di sebaliknya.
Yang suka dan gembira, dengan kebahagiannya.
Yang duka dan derita, dengan kemurungannya.

Ramai yang memilih hari ini untuk menyimpul janji kasih,
Ada yang dipilih tarikh ini untuknya... tanpa rela dan sedia.

Headline kosmo online arini:
"Isteri rayu jangan burukkan suami"


Musibah yang menimpa pemandu, penumpang bas Delima dan mangsa lainnya sememangnya sesuatu yang malang.
Sayangnya, yang malang itu menjadi lebih-lebih malang lagi oleh mereka yang disekelilingnya.

Ya benar, yang memandu bas Delima itu puncanya dan menjadi sebab musababnya.
Tapi, benar ke.. layak ke.. mereka yang tidak ada pada kejadian tersebut untuk terus berspekulasi?

Tidak malangkah pemandu tersebut?
Tidakkah keluarganya juga sekarang ditimpa musibah seperti yang lainnya?
Ya benar, telunjuk itu punya kamu manusia.. tudinglah ia sesuka hatimu.
Tapi,yang benar dan yang salah itu tidak jelas, maka bersangka baiklah.
Mungkin ada sesuatu yang berlaku pada waktu itu yang tidak jelas pada kita.

Tidak ada niatku untuk merungkai yang misteri itu,
Tidak ada niatku untuk menyingkap yang pahit itu,
Namun, imej dan rakaman video oleh mereka yang menjadi saksi kejadian...
telah aku tatap dan amati.

Dan aku rasakan, ia sesuatu yang tidak wajar dilakukan oleh mereka untuk diuploadkan dan menjadi tatapan ramai.


[Al-Fatihah buat para muslimin dan muslimat yang terlibat dan takziah]

Friday, October 15, 2010

bertanding tido??


tgh dok lyn lgu yg aku bru amek dr cik wani...
ak pn sesibuk le bce kosmo, online~
nk bli suat kabo'ye, mls nk kua blik lak!

dok sbuk klik sane klik sni,
nmpk artikel ni dok cite pasal bertanding tido sekejap kt MADRID!
muahaha, lau le ade pertandingan ni kt m'sia.. kompem ak msuk!!


ngn syarat:
1. wat kol stu
2. pas ak mkn tgh ari
3. sblm pi kls ak kol 2

kompem, ak ley mng kategori individu pertame terlelap!

[manusia...ade2 aje~]
tp kn, tido skjp ni mmg mmbolehkan mate aku utk trus terbuka
[walaupun x luas mne pn, gatal gak nk ttup time da xphm tuh..he]
dlm klas2 slps wktu tgh ari...~
cbe ak x tido?
jd le cm dlm kls "cadcam"... nseb lpas!
haha, alhamdulliah~

Sunday, October 10, 2010

For The Sake of seeking Knowledge

10/10/10
tarikh keramat bg kebanyakkan org yg mau kawen.
kwn ak pn ade yg plih tarikh ni utk melangsung perkahwinna diorg...
congrates my fren, HASEENA!

haha, dlm org lain dok sibuk kawen dan meng'enjoy'kan diri di pagi minggu yg indah ni..
aku dan saidah (teman baru yg kukenali)
telah pn meng'gatal'kan diri dgn menjoinkan diri kami ke dalam
robotic workshop for beginner!
haha, demi sebuah ilmu dan pengetahuan
aku gagahkan diri utk tidak pulang ke rumah (haha...I miss my tv~)
dan menghadirkan diri ke kelas tersebut selama 4 hari mggu termasuk yg hari ni.
dlm erti kate yg lain... ak da x blik uma 3 mggu da ni oi!!

berikut adalah captured moment yg sempat dirakam pd hari ini..:


saya dan cik saidah (cik akak ni la yg ngajak saya..~)


muke puas hati coding da siap! haha, menci la coding-coding ni~


TADA...~
ni le kete'ye! haha, the main feature tu ha... ttup botl kale pink! pompuan sungguh.. ngaa~
tali berserabut habis!


pandangan dr Bun...tet!. dr belakang..
bmbung tu idea saidah la tu~

disebabkan hnye dua grup je yg memunculkan diri...
yg lain tah ilang ke mne tah (foreigner2 tu g enjoy time square KOT?? haha)

maka, probability utk grup kitorg menang telah ditingkatkan kepada 50%!
setelah tiga kali pusingan.. maka, kami pn telah berjaya mengeluarkan kerete diorg dr gelanggang sbyk 2 kali.

[silap strategi mse pusingan pertama tu...aiyak!]

walaupun cik saidah tidak ade swktu persaingan itu berlaku (sbb g knduri haseena),
terima kasih cik kak!
terima kasih juga pada sahabat2 yg lain di dlm autonomous lab tersebut.

satu pengalaman baru, walau sedikit... tetap saya hargai dan nikmati~

Saturday, October 9, 2010

Cinta sempurna??



sekadar berkongsi minat dan citarasa..
tah ape genre lgu ni pn ak tatau, ekeke~
tp, slow muzik mcm gni ak mmg lyn..
haha, jiwe romantik kot?

Tajuk Lagu : Cinta Sempurna
Lirik:

"aku manusia lemah"
"selalu terjatuh berbeda aku darimu kau berdiri teguh..."
"aku serba tiada,aku kekurangan dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan"

"sempurnanya sifatmu...
tulusnya hatimu,
jujurnya niatmu,
tingginya kesabaranmu..."

"lepaskanlah diriku
kerna aku tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna,
darimu... darimu..."

"bukan aku tak pernah mengerti dirimu,
kusanjung setiap kata cinta kau berikan aku,
hilangkan rasa itu,
akhirkan semua...
dan bila kau sedar aku hilang dari kewujudan"

"sempurnanya sifatmu...
tulusnya hatimu,
jujurnya niatmu,
tingginya kesabaranmu..."

"lepaskanlah diriku
kerna aku tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna,
darimu...darimu"

KESIMPULANNYA:
tiada yang sempurna dalam diri selagi mana dia itu namanya manusia.
pencarian cinta sempurna dari insan bernama manusia itu, satu misi mustahil lagi satu kije gile...


[mode::pencarian erti cinta itu diteruskan lagi...haha, jiwa romantik!]



http://4.bp.blogspot.com/_3JHDrJM1-VQ/S26_U1EEKUI/AAAAAAAAAgk/6ma9XgnMYtM/s400/yuna.jpg

Friday, October 8, 2010

Isn't She Lovely?


nk post jonghyun_CNBLUE men lagu ni kt MUZIT... tp x lps2 lak, haiyoO!!
ltk gmba je la, haha~


[hepi gile lau dpt dgr org men gitar live..]

Monday, October 4, 2010

bebola sotong



situasi:

balik dr kelas, dr jaoh aku nmpak seorg gadis berjalan layu.
nmpk sgt letih dan memenatkan.
itu bru ak yg nmpk, tah ape yg die rse time tu...

aku pn dgn x malu lg segan, tego la die.
haha... x bereaksi sungguh respon yg diberi!
x mnjdi sungguh terjahan yg aku lakukan td...ceh~

si gadis layu ini rupe2'ye berpuase arini... sok da ley raye la die, abes da pose 6 die.
aku?? kuang... seari pn x dpt. ingt nk pose rini, tetibe...TET!!
padan muke, lelambat lg.

cite punye cite.. si gadis yg sdg berpuase ini pn mencadangkan stu menu yg hebat.
TAKOYAKI!
haha, dalam hati ak da keciur2 da.. dap2!!

setelah berpisah dgnnya di persimpangan jalan, berjumpe pula aku dgn si gadis yg lain..
si gadis berdiri (sebenarnya duduk je pn...) di atas tungganganya, lalu aku pn menegurnya.

"mau kemana?"
"JJ"

haha, dlm hati berbunga riang... takoyaki mlm ni mmg jd rezeki aku la~
kiriman wang bertukar tangan, hati x saba menunggu temanku pulang...

hahahuahahah~~~

bukan x mengerti..

aku bukan tak mengerti,
cuma cuba untuk tak menyelami...
tak mengertinya aku bukan bermaksud aku tak memahami.

sebarang rasa yang merimaskan,
aku tolak ke tepi,
sebarang rasa yg melemaskan,
aku tolak ke tepi...

rimas dan lemas,
bisa buat aku cemas!