Thursday, December 30, 2010

make me strong..

video

I know I’m waiting
Waiting for something
Something to happen to me
But this waiting comes with and challenges
Nothing in life is free

I wish that somehow
You’d tell me out aloud
That on that day I’ll be ok
But we’ll never know cause
That’s not the way it works

Help me find my way
My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong

Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong

I know I’m waiting
Yearning for something
Something known only to me
This waiting comes with
Trials and challenges
Life is one mystery

I wish that somehow
You’d tell me out aloud
That on that day you’ll forgive me
But we’ll never know cause
That’s not the way it works
I beg for your mercy
My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is longMake me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong

Words: Sami Yusuf
Music: Sami Yusuf
Produced by Sami Yusuf

Monday, December 27, 2010

titipan hati

titipan hati buat yang mendengar..
bukan
meraih simpati, bukan juga untuk diempati.
cuma mengharap..
dan terus
berharap.

hari ini tidak akan menjadi semalam,
terus menghilang dan
menjauh pergi.
terus-terusan dilupai dan tidak lagi dihargai.

titipan hati ini,
buat yang mendengar.
buat mereka yang lupa
apa
itu esok.
buat mereka yang lupa apa itu harapan.
buat mereka yang lupa
apa itu keredhaan.

titipan hati ini,
buat mereka yang mendengar.


-love your life and others' too-
SPREAD THE
LOVE.

Sunday, December 26, 2010

JANIN....

***************************************************

Sepanjang menonton, tade perasaan seram melampau menyelubungi diri. Smoothnya perasaan mcm tgh tgk drama cerekarama kt TV3 gitu.. hukhuk~

Kisah ini bukan kisah kehidupan yang ideal. Realiti yang kadang-kadang pahit dan jerih itu kadang-kadang terpaksa juga kita terima dan telan, kisah ini kisah tipikal kehidupan di sebuah kampung.

Yang mana, si kaya sering menunjuk-nunjuk kekayaannya... yang lebih bernasib baik menunjuk-nunjuk kelebihannya. Haih, emas sebebat tu bukannya murah kak munah oi! baik la gne duit tu wat bli benda lain yg lebih berfaedah, bukan takat beli pasu bunga selori kt Ayer Hitam tu hah.. adoiyai~

Em, si abang Onn si Keccoh yang baru appointed jd ckgu tu pn.. x baik menunjuk2 yang kamu tu ada gaji tetap, rumah kuarters sebuah padahal kije pn x stat lagi hah. Hidup ini, tak selalunya kita di atas. yang da ada kt atas tu pn, ade lagi yg di atas dan yang lebih2 hebat darinya. bersyukur itu ubat sifat takburmu..insya Allah~

Mungkin si Esah(toyol perempuuan) ini muncul untuk menyedarkan yang manusia itu sifatnya mudah lupa... mungkin lupa pada tuhan-Nya yang Maha Agung. lupa yang sgala pujian hanya untuk-Nya, dan rezeki itu datang dari-Nya, dan segala perlindungan itu harusnya dipanjatkan kepada-Nya.

Bermula dari duit Onn dlm dompetnya yang abes disonlap Esah, membawa kepada lain-lain lagi harta benda emas intan berlian penduduk kampung yang lainnya. Esah gigih membawa hasil songlapnnya kepada tuannya -pengetua sekolah yang dipercayai penghulu dan anak-anak buahnya- setiap hari.

Dek kerana tamak haloba, pengetua tersebut naik angin sbb Esah gagal bawak pulang hasil songlapan yang banyak. hajat hati mau diseksanya Esah, namun sbbkan dah tua agaknya, tersilap langkah la pulak. satu balang yang menghalang keganasan Esah pecah, maka Esah mula makan tuan... literally!

Esah yang x bertuan, terus mengamuk... memakan hasil ternakan penduduk kampung, malah menggigit habis tangan seorang makcik yang pakai sebebat gelang seperti munah. x sah rasenya, kalo cite seram mcm ni munah terlepas kan? haha, maka esah pn turut memakan munah...literallY!

tup-tap-tup-tap... esah itu dulunya adalah anak sulung Sutera dan Hisyam yang hilang di laut. Dek kerana percaya kata-kata jahat Munah yang mengapi-apikan Sutera bahawa Hisyam mungkin bermain kayu tiga, mnyebabkan Inayah hilang di laut..
*******************************************



Masalahnya, kenapa JANIN?? Inayah tu da besau kot... lg pulak, toyol tu ley mati dengan kene cucuk ngan chopstik rambut ke?? mengikut kata penduduk kampung selepas itu..."mari kita uruskan jenazah". ait, toyol tu jd manusia kembali ke??

Persoalan tinggal persoalan, namun pengajaran juga bisa diambil di situ..

EGO ITU KADANGKALA BERBALOI UNTUK DIPERTAHANKAN... NAMUN, MARUAH DAN HARGA DIRI ITU BERBEDA DENGAN KESOMBONGAN DIRI. BERHATI-HATILAH!

wayang satu!

haha.. mlm mggu, tibe2 ade member ajak nonton!
udah lme ngak nonton deh...~
kalo ditanye, wayang ape yg keren skrg ni kmpem2 ak tatau. nga~

mmg tade ape plan nk wat, ape lg... ak pn tumpg sebadan la msuk panggung!
skali punye panjang da itu barisan.
ape le cite yg bes sgt smpai dorg baris pjg bebeno ni ha??
[cuti krismas le kkot..tmbah year end sale, alang2 abes duit shopping tgk wyg skali!]

hjt hati [lbey kpd hjt hati org yg ngajak...haha] nk tgk HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH.
skali... full da, sold!
ape brg, bes sgt ke?? haha, xdpt la nk komen sbb x dpt tiketnye.

last2, ktorg plih JANIN out of 2 filem aje yg available..


yg lain tu available gak, tp stat kol 11 lbey. nk blik kol bpe kalo gitu??
anak dare x baik blik tgh mlm... hihi~

lps bli tket, lapo la pulak...!
mkn dlu, tgk jam.. 20 mnit lg wyg nk stat! ces~
mkn ape yg ptot dgn kadar yg maksima [smpt gak songlap kentang msuk panggung!],
ktorg pn msuk panggung 5 mnit lmbt.

wyg da stat oi... pat2 amek mud, lau x rugi je~
slme 1jm setgh cite ni men, konklusinye.. ok la.
x seram dan saspen cm cite2 hantu yg len, yg asek nk wat org terkejot2 je lau tgk. meenciiii!!

Saturday, December 11, 2010

it's grey.. and it's fierce!

haha.. found it around my neighbourhood.

kucing jht kelabu yg busuk!
haha, Mak Abu the legend~

memule ak tgk kucing ni, pelik je... x pnh la plak ak nmpk kucing klabu cm gni.
nk kte comey, x jugak. muke gigih je sepanjang mse, siap cri gduh ngn
Monyet-another cat at our home- smpai dikutis2nya pale si Monyet ni. aish~

Mak Abu yang di-anti, sbb kejahatannya mengutis si Monyet.
dalam pada kne pulau, kitorg ksi jugak mkn 'cikedis' kucing tu ha.
abes mkn je, Mak Abu ni msti blah. tah spe pnye kucing da..~

mau je ak simpan, jge.. msti ank die comey nnti. haha, tade mkne'ye... yg si Monyet tu pn x terjge.

tgkkan Mak Abu ni, msti ak teringtkan Mak Itam. Kucing ktorg yg mti tgh beranak.
halohalohalo.. sedey~





MAK ITAMku sayang....~




MAK ABU org punye SAYANG...~

Friday, December 10, 2010

...jiwa kecil beriak halus...

jiwa kecil beriak halus.
mengakui dirinya romantis, namun bukan untuk umum.
mengakui jiwanya halus dan sensitif,
namun tetap juga cuba untuk kelihatan kuat.
seperti kuatnya kerikil dan batu jalanan.
batu jalanan yang barangkali membina sebuah bangunan.

itulah impiannya..
bukan untuk membina, cuma barangkali mahu menjadi yang berguna.

jiwang itu sering diutarakan padanya,
namun jiwanya tidak pernah menidakkannyya,
barangkali mengakui kemampuannya untuk menyayangi dan disayangi.

jiwang dan romantis itu subjektif dan fitrah yang disenangi..
walau hanya menurut jiwanya sendiri.

jiwa halusnya kembali beriak halus, menyelami melodi indah sebuah lagu cinta.
video

"for you it's separation, for me it's waiting"
-Kim Jae Joong, OST Sungkyunkwan scandal-

Friday, November 26, 2010

KIMCHI...!

bak kata orang-orang... bkn yg kt sawah tu, okkeh!
makanan melambangkan budaya.
dan budaya korea itu tak sah tanpa adanya KIMCHI!

dan, the most famous kimchi of all is NAPA CABBAGE KIMCHI.
dan, bg sesape yg slalu tgk drama korea.. yg skarang ni da melambak di pasaran tvi, online, black and white market.. kimchi is a must for a korean apart from their love towards rice.

oh, my... we also love rice!
tetibe la plak kn. haha, so ak pn dgn rajinnya men'goggle' and me'nube'kan diri utk mncri recipe kimchi yg pling kacang.

then, ak pn ote2 le skit mengikut tekak ak. and the result.... ta ta TARA!

the final result.






pandangan atas...~



bahan-bahannya:
1. napa cabbage atau bhse senangnya, kubis cina. (1/4)
2. sebuku bawang putih.
3. tomato (1 biji) -this will make the kimchi less spicy.
4. lada benggala (1 biji)
5. serbuk cili (sesuke ati)
6. cili flakes.
7. garam the most important ingredient.




methodology:
1. basuh bersih2 kubis cina anda dengan air secukupnya. ambik garam (garam kasar is much2 better) secukupnya, menyelaputi keseluruhan kobis yang telah dibasuh td.
tinggalkan for about 3hrs or less or smpai proses hyper "ape bende tah ak blaja time biologi form 4"tu dulu ambik alih.

[petua org lain yg mne ak x ikot pn... "for every ounce of cabbage, there will be 4 ounces of salt]

2. basuh bersih2 bawang putih, tomato dan lada benggala. ingat! sila buang biji tomato dn lada itu yep... blend ksi lumat itu bahan dlm blender ajaib.

3. cmpurkan serbuk lada dan chilli flakes ke dlm bhn yang tlh diblend td.

4. then, amik cabbage yg telah ditinggalkan td... dan cmpurkan bhn yg da diblend ni ke dlmnya.
godak2, kasi sebati --> masuk dlm bekas --> simpan dlm peti sejuk.

5. sedia utk dimakan! for a better taste, try the kimchi after at least 2 days later.

KIMCHI and megi ayam is one of the best combination ever. haha, hebat~

SITI and Dr M??

oh my... please!

bce metro pg td.kalo bce metro ni, part pertame yg ak akn bkk adalah bhgn Rap.lau bpk ak la, bhgian variasi, silangkata tu yg die buat dulu.haha

aleh2, tgk muke depan die... kt bhgn hujung kiri bwah ade headline psl siti.
"Siti Nurhaliza ikut langkah Dr. Mahathir."

wah, ak pn ape lg. trus bkk mke 2 utk bce laporan seterusnya. haha, bizi tol!
iyelah, hebat sgt ke tindakan yg dilakukan siti seperti yg dilaporkan di muka depan..."mengikut langkah Dr. Mahathir"??

skali...deng!
cite pasal siti tarik diri dr Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 (ABPBH2010) upenya, ces!
kecoh..der~

jd, ape yg sebenarnya langkah Dr. Mahathir yg dituruti Siti?
dismakn tindakan siti yang menarik diri dr pertandingan sape artis paling popular tahun 2010 dgn penarikan diri Dr. M dr arena politik negara.

deh!! ak x rse ptut persamaan di atas dilakukan. cme pandangan ak semata.yg lain2 sile bce laporan lengkap dlm metro utuk tatapan masing2 ye...~

Monday, November 22, 2010

25 Random Facts about me

1. satu-satunya dlm 3 org anak perempuan Hj Matori dan Hjh Suparti yg tidak dimulai dgn "SITI".. sorang akak ak, Siti Maryam diikuti adiknya Siti Fairuz. Knp nme ak tade siti??

2. haha.. rupe2nye nme ak hampir dimulai dgn "siti" ble mak ak nk nmekan ak dgn nme Siti Khadijah! cbe bygkan... Siti Khadijah bt Matori?? tp, x jd~

3. last2, ak dinamakan dgn nama NUR FARHIN. diambil bersempena dgn nme anak kwn mak ak. org pakistan ke mane tah. aish, nk dijadikan cite~

4. kt uma, keluarga ak sume panggil AIN. kt sekolah, diorg pggil PA'IN. nek sekolah menengah... disebabkan budak yg dok sebelah ak tu nme'ye dkt2 ngan ak (NUR FARAHIN TUKIMIN), mke nme panggilan ak mnjadi PA'IN MATORI.

5. anak2 sedare ak yg berdua itu... puteri2 Suherman dan Norfazila panggil ak BIBIK AIN. suda jelas kejawaannya disitu ye, harap maklum~ bdk2 kt u, ade yg panggil Farhin dan ade yg panggil ain. mne2 pn ak x ksh..ak jugak, bkn jd org len pn~

6. haha! walaupn ak ank jawe, tp kalo suh ckp jwe.. HAREM! penstrukturan ayat kurang sempurna di situ.

7. ak ley jd gile geli geleman kalo ak nmpak cacing, ulat dan sedare mare'ye. lau ak potong syor, ade ulat... mau satu syor tu ak buang! haha, mmbazir kawan syaitooon~

8. selain ulat, ak x bley tgk sipot babi merayap2 kt tgh jln. lg2 lau lpas ujan. huish, fobia amat!!
[sbb dulu ak asek terpijak je sipot2 babi.. meletop abis hancur! iiiiyek!!!]

9.ak anak jati johor. lahir kt johor, sekolah kt johor.

10. jhor ak ni da ke utara arah2 melaka sne... jd semangat budaya melayu kejohoran tu tade le sgt. lgi plak ak ni anak jwe. lakse jhor pn x mnjadi santapan biase di meja makan kitorg sekeluarge.

11. kalo ke jhor, setiap daerah ade mknnan identitinya. lau ke muar (org2 jhor panggil Muo), ade mi bandung. ke batu pahat ade nsi briani, gam ke x gam ke due2 ade. tp, i'm not into mi bandung sgt.. haha, gtal ade udang kering!

12. suke gile ngn kue tiau, lgi lau char kue tiau goreng. tp, utk smpai thp gile tu, tukang masaknye mestilah hebat!

13. cerewet sket bab milih lauk, lau mkn nsi cmpur kt kedai ke cafe2 kt mahallah. last2, lauk pilihan mesti AYAM GORENG! bosan...~ [tukang msk kt mahallah x hebat lah!]

14. hanye mkn syor kubis, taugeh dan tauhu.. lau mkn kt cfe dlm U. kalo yg berdaun tu, sye cme mkn kalo sayor tu bru kua dr dapor. haha, cerewet kn sye!

15. walaupn sye cerewet, tapi mkn tetap mkn. mncube mkannan dan memasak adelah hobi sye.

16. haha... mknan yg x pnh fail utk memuaskan taste bud ak adelah masakn kakak ak yg gendut! terbaik la, da ley wat bini da nih. sile2 anta borang permohonan~

17. saiz kasut 9. blause 40 or saiz M tp seluar... hhaha 34!

18. sye juge into the kpop juge... spt mmbe2 yg lain. lg plak kt uma da ade 2 saluran korea. harhar.. tv3 da jrg tgk da skrg. dlu, itulah stesen pujaaanku!

19. kalo group penyanyi pop korea ni... TVXQ aka DBSK or Tohoshinki (known in Japan), is my top favourite.

20. out of 5 of them (group ni bru je "disband"... utk maklumat lanjut, cri sndiri ek!), i had my eyes on MICKY more than the other members. hahahaha~ [senyum lebar]

21. but, if we talk about a band in korea... CN BLUE is a must. haha, and i love the voice projected by the second vocalist.. JONG HYUN! kalo part gitar solo die, hehe hebatlah...stailo habes! can't wait to watch Acoustics played by him and MINHYUK.

22. stu tabiat ak yg x dpt dikikis... ak suke tgk gigi org! ak jeles abes lau tgk org gigi cantik tersusun je. lau senyum tu manis je kn..?

23. antara sebab MICKY being the one to be eyed on, gigi yang cntik dan senyum yg menawan. haha... happy~

24. so, ak sebenarnya amat mudah tertarik dengan org yg bergigi cantik tersusun dan senyum menawan...~

25. maka, senyum la selalu!! ia membahagiakan~

Thursday, October 28, 2010

jangkitan yang menyembuhkan...

everyone, lets laugh out loud~

it's either be... HAHAHA
or it might be... KAHKAHKAH
or may be just a little.. keke

laugh is contangious,
to me and to you,
to all of us human being..
and it heals and it does.

and i loved to be infected,
and currently being infected by KANG HO DONG and SUGEUN!



[currently watching 2Days 1Night i got from wanie-chan... keke]

and it does kill when it's too much.

susu kegemaran saaye..~

susu strawberi sedap,
susu strawberi enak...

you have straw in your berries,
and you're here in my susu..

susu strawberi, JJANG!

[minum susu strawberi smbil lyn facebook, dn yg sewktu dgnnya...haish, ble nk start stadi??]

no wonder.. la~

haha, org yg dok mara2 dlm tpon tu smlm...
ak jmpe pg ni~

no wonder la, ckp bkn men grg lg..
bkn student upe'ye!
nseb jgak bkn lecturer..
dan lg nseb bek bkn bdk first year! mau ak nek angin kt stu gak.

em.. berbalik pd yg empunya diri,
kalo tnye org2 yg pnh ber'interaksi' ngn die sblm ni..
mmg x heran pn,
seems like he's that kind of person.
sound abes.. direct je, tade koner2 tmpat len~

hai... lynkn aje.
manusia mne yg akn mrah2 lg kalo dilyn ngn baik kan?
em..
'korg2' yg x bukak kedai pg2 ni la yg wat ak kne sound direct gle ni td!
haish~

[sabo je le..]

Wednesday, October 27, 2010

aiyoo... manusia!

ah...!!
mud pgku yg baik dan hepi gembira tlh dirusakkan oleh seorg manusia.
ai, manusia... x bole beradap dan sopan ke?

tepon2, trus marah!
mcm le ko pnh tpon ak sblm ni, ngok... budus melangit-langit!
mne ak nk tau mslh ko sblm ni, nk marah ak plak. npe??



tau le ko bngang n marah, tp ak x pnh ckp ngn ko pn sblm ni.
ewah2.. siap perli lg, tampo kang.

ak nk tgk le sgt spe yg mmarah ak td..
c u tomorrow!

[kalo le ko tu bdk first year, mmg ak baling ke laot aje..~]
ah, ak pn suda mnjdi spt manusia itu!

menci!!!

Monday, October 25, 2010

akhirnya...

puhaha...~
wekin yg hebat!

setelah hmpir nk dkt sbln ak x blik uma,
akhirnya ak jejak jugak kaki kt umaku yg best itu~

abis2 je presentation Management (23/10/10),
rehat kejap, kol 12 ak angkt kaki da... chow!

dari uia --> masjid jamek --> bukit jalil

dsbbkn ak grk tghari, yg mmg suda mklum wktu2 ekslusif utk ak tido..
maka, byk kali gak la ak tertido dlm tren.
lelap, bgun, lelap, bgun... celik2 mte je, da tibe MASJID JAMEK!

der...~
ngn mate kelat, ak gagahkan jugak ke star LRT ke bukit jalil.
aduss.. panas'ye arini, lapo plak!
ops, ptot le lapo... ak x mkn lgi!

smpai2 kt bkit jalil... blum kol 2 lg.
ingt nk amek tket kol 2, tp 2.30 plg awal~
waktu ni, mmg pns gler.. Ya ALLAH!

tgh dok cari2 mkn tgh ari, nmpk surau yg kelam je bt stesen bus tu.
mkn tgh ari, kensel!
tgk dr lua, alahai... sedey!
skali jgh dlm... waoh, bersih!!

[haha, nmpk sgt le bru skali solat kt situ... sblm ni jama' je]

MORAL of the STORY: solat itu perlu diutamakn..~

pastu, ak lelepak la jap kt surau yg dingin itu smtra nk tggu bas.
nek2 bas je, ltk punggung... psg MP3, album JYJ "THE BEGINNING" --> TIDO!!

org sblh mmg ak x pndg la... brother sblh tu plak sopan je,
spnjg jln tgn dok silang atas beg die je,
ak kt sblh, dak terlentok2 ke tingkap... ngntok!

spnjg jln tido je... smbil dgo micky nyanyi, PUHAHAH~
ttbe smpai kt ayer keroh, ak t'bgun.
[leher skit..der~]

terkejut ak, kelam berkabus je.. padahal mse tu hujan lebat kot.
dlm otak yg mamai bru bgun tido,
"sejuk ke? da mcm kt cameron la plak.."
ngek ko!
upe2'ye dr melaka bwk ke muar... da dkt smggu JEREBU!

pastu, ak smbung tido lg... smpai ke TANGKAK.
smpai2 TANGKAK, setitis ujan pn x trun~

smpai uma, trus bkk tvi... tgk KBS and Sone(SBS).
haha, walaupn mak i x mnt korea tp disbbkn ak da lme x blik,
die lynkan je~
misi pertama: BERJAYA!

da ptg2 sket, abh kte nk g kdai.
haha, ini la pluang ak nk pau abh aiskrim.
ak mnx aiskrim cikai je... asal nme'ye aiskrim.
skali blik, dpt aiskrim hebat!
misi kedua: BERJAYA!

mkn mlm tu, tgh ari esok'ye...
disbbkn mk abh bru abes blnje kt jasin,
maka brg dapor sume serba lengkap.
ak pn, dgn gagah;ye mnx si Gendut YUZ msk..~
haha, MISI Terakhir : BRJAYA!

RESULT: PUAS ATI...~

Tuesday, October 19, 2010

Puhaha... puas ati!

smlm, puas ati giler...~
aku jumpe mi kari yg mmg ngam masuk ngn taste ak!!

ngahaha.. HEBAT!
dengan kuah kari'ye yang 'lembut' sje, bak kte org putih.. mild~
ditambah dengan kerang kegemaranku setiga empat bijik ketul di situ,
dengan lagi..
ke'mambang'an tauhu di dalam mangkuk putih yg BESAU,
bersama..
wantan 2 keping yang berharga 2 hinggit,
disertai...
taugeh rangup, kriuk kriuk
diperahi limau sambal sama sambal udang kering~

ngehaha, terlepas suda gian nk mkn mi kari kuah enak!
tambah pulak dgn hirupan segar air mangga dr mesin dispenser..

PUAS ATI!!

[pasni, nk cukai mi kari cik Gendut di rumah pulak]
msk mkn sndri mne nk 'heaven'... ye tak??


hahahahahahahaha

p/s: fotoku bersama mi kari hebat itu ade bersama miss sizzling suzai lg la...taley nk upload lg~

Saturday, October 16, 2010

isk..isk..

10/10/10
Ada terlipat kisah suka dan duka di sebaliknya.
Yang suka dan gembira, dengan kebahagiannya.
Yang duka dan derita, dengan kemurungannya.

Ramai yang memilih hari ini untuk menyimpul janji kasih,
Ada yang dipilih tarikh ini untuknya... tanpa rela dan sedia.

Headline kosmo online arini:
"Isteri rayu jangan burukkan suami"


Musibah yang menimpa pemandu, penumpang bas Delima dan mangsa lainnya sememangnya sesuatu yang malang.
Sayangnya, yang malang itu menjadi lebih-lebih malang lagi oleh mereka yang disekelilingnya.

Ya benar, yang memandu bas Delima itu puncanya dan menjadi sebab musababnya.
Tapi, benar ke.. layak ke.. mereka yang tidak ada pada kejadian tersebut untuk terus berspekulasi?

Tidak malangkah pemandu tersebut?
Tidakkah keluarganya juga sekarang ditimpa musibah seperti yang lainnya?
Ya benar, telunjuk itu punya kamu manusia.. tudinglah ia sesuka hatimu.
Tapi,yang benar dan yang salah itu tidak jelas, maka bersangka baiklah.
Mungkin ada sesuatu yang berlaku pada waktu itu yang tidak jelas pada kita.

Tidak ada niatku untuk merungkai yang misteri itu,
Tidak ada niatku untuk menyingkap yang pahit itu,
Namun, imej dan rakaman video oleh mereka yang menjadi saksi kejadian...
telah aku tatap dan amati.

Dan aku rasakan, ia sesuatu yang tidak wajar dilakukan oleh mereka untuk diuploadkan dan menjadi tatapan ramai.


[Al-Fatihah buat para muslimin dan muslimat yang terlibat dan takziah]

Friday, October 15, 2010

bertanding tido??


tgh dok lyn lgu yg aku bru amek dr cik wani...
ak pn sesibuk le bce kosmo, online~
nk bli suat kabo'ye, mls nk kua blik lak!

dok sbuk klik sane klik sni,
nmpk artikel ni dok cite pasal bertanding tido sekejap kt MADRID!
muahaha, lau le ade pertandingan ni kt m'sia.. kompem ak msuk!!


ngn syarat:
1. wat kol stu
2. pas ak mkn tgh ari
3. sblm pi kls ak kol 2

kompem, ak ley mng kategori individu pertame terlelap!

[manusia...ade2 aje~]
tp kn, tido skjp ni mmg mmbolehkan mate aku utk trus terbuka
[walaupun x luas mne pn, gatal gak nk ttup time da xphm tuh..he]
dlm klas2 slps wktu tgh ari...~
cbe ak x tido?
jd le cm dlm kls "cadcam"... nseb lpas!
haha, alhamdulliah~

Sunday, October 10, 2010

For The Sake of seeking Knowledge

10/10/10
tarikh keramat bg kebanyakkan org yg mau kawen.
kwn ak pn ade yg plih tarikh ni utk melangsung perkahwinna diorg...
congrates my fren, HASEENA!

haha, dlm org lain dok sibuk kawen dan meng'enjoy'kan diri di pagi minggu yg indah ni..
aku dan saidah (teman baru yg kukenali)
telah pn meng'gatal'kan diri dgn menjoinkan diri kami ke dalam
robotic workshop for beginner!
haha, demi sebuah ilmu dan pengetahuan
aku gagahkan diri utk tidak pulang ke rumah (haha...I miss my tv~)
dan menghadirkan diri ke kelas tersebut selama 4 hari mggu termasuk yg hari ni.
dlm erti kate yg lain... ak da x blik uma 3 mggu da ni oi!!

berikut adalah captured moment yg sempat dirakam pd hari ini..:


saya dan cik saidah (cik akak ni la yg ngajak saya..~)


muke puas hati coding da siap! haha, menci la coding-coding ni~


TADA...~
ni le kete'ye! haha, the main feature tu ha... ttup botl kale pink! pompuan sungguh.. ngaa~
tali berserabut habis!


pandangan dr Bun...tet!. dr belakang..
bmbung tu idea saidah la tu~

disebabkan hnye dua grup je yg memunculkan diri...
yg lain tah ilang ke mne tah (foreigner2 tu g enjoy time square KOT?? haha)

maka, probability utk grup kitorg menang telah ditingkatkan kepada 50%!
setelah tiga kali pusingan.. maka, kami pn telah berjaya mengeluarkan kerete diorg dr gelanggang sbyk 2 kali.

[silap strategi mse pusingan pertama tu...aiyak!]

walaupun cik saidah tidak ade swktu persaingan itu berlaku (sbb g knduri haseena),
terima kasih cik kak!
terima kasih juga pada sahabat2 yg lain di dlm autonomous lab tersebut.

satu pengalaman baru, walau sedikit... tetap saya hargai dan nikmati~

Saturday, October 9, 2010

Cinta sempurna??



sekadar berkongsi minat dan citarasa..
tah ape genre lgu ni pn ak tatau, ekeke~
tp, slow muzik mcm gni ak mmg lyn..
haha, jiwe romantik kot?

Tajuk Lagu : Cinta Sempurna
Lirik:

"aku manusia lemah"
"selalu terjatuh berbeda aku darimu kau berdiri teguh..."
"aku serba tiada,aku kekurangan dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan"

"sempurnanya sifatmu...
tulusnya hatimu,
jujurnya niatmu,
tingginya kesabaranmu..."

"lepaskanlah diriku
kerna aku tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna,
darimu... darimu..."

"bukan aku tak pernah mengerti dirimu,
kusanjung setiap kata cinta kau berikan aku,
hilangkan rasa itu,
akhirkan semua...
dan bila kau sedar aku hilang dari kewujudan"

"sempurnanya sifatmu...
tulusnya hatimu,
jujurnya niatmu,
tingginya kesabaranmu..."

"lepaskanlah diriku
kerna aku tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna,
darimu...darimu"

KESIMPULANNYA:
tiada yang sempurna dalam diri selagi mana dia itu namanya manusia.
pencarian cinta sempurna dari insan bernama manusia itu, satu misi mustahil lagi satu kije gile...


[mode::pencarian erti cinta itu diteruskan lagi...haha, jiwa romantik!]



http://4.bp.blogspot.com/_3JHDrJM1-VQ/S26_U1EEKUI/AAAAAAAAAgk/6ma9XgnMYtM/s400/yuna.jpg

Friday, October 8, 2010

Isn't She Lovely?


nk post jonghyun_CNBLUE men lagu ni kt MUZIT... tp x lps2 lak, haiyoO!!
ltk gmba je la, haha~


[hepi gile lau dpt dgr org men gitar live..]

Monday, October 4, 2010

bebola sotong



situasi:

balik dr kelas, dr jaoh aku nmpak seorg gadis berjalan layu.
nmpk sgt letih dan memenatkan.
itu bru ak yg nmpk, tah ape yg die rse time tu...

aku pn dgn x malu lg segan, tego la die.
haha... x bereaksi sungguh respon yg diberi!
x mnjdi sungguh terjahan yg aku lakukan td...ceh~

si gadis layu ini rupe2'ye berpuase arini... sok da ley raye la die, abes da pose 6 die.
aku?? kuang... seari pn x dpt. ingt nk pose rini, tetibe...TET!!
padan muke, lelambat lg.

cite punye cite.. si gadis yg sdg berpuase ini pn mencadangkan stu menu yg hebat.
TAKOYAKI!
haha, dalam hati ak da keciur2 da.. dap2!!

setelah berpisah dgnnya di persimpangan jalan, berjumpe pula aku dgn si gadis yg lain..
si gadis berdiri (sebenarnya duduk je pn...) di atas tungganganya, lalu aku pn menegurnya.

"mau kemana?"
"JJ"

haha, dlm hati berbunga riang... takoyaki mlm ni mmg jd rezeki aku la~
kiriman wang bertukar tangan, hati x saba menunggu temanku pulang...

hahahuahahah~~~

bukan x mengerti..

aku bukan tak mengerti,
cuma cuba untuk tak menyelami...
tak mengertinya aku bukan bermaksud aku tak memahami.

sebarang rasa yang merimaskan,
aku tolak ke tepi,
sebarang rasa yg melemaskan,
aku tolak ke tepi...

rimas dan lemas,
bisa buat aku cemas!

Tuesday, August 31, 2010

yay..!

ak memang gle ngn roti,
rse'ye yg lembut,
masin manis sume ade...

skali bau... mau ke awan ak jd'ye!!!
tp...ak x pnh wat roti hatta sekalipun dlm idup.

tp...ak juga berangan mau bkak kdai roti.
haha, bia bole ke awan bila-bila saya mauk!
ngaaa~

pelan'ye, cuti ni saya mau wat ruti...yeay!
mexican bun...roti kopi...aka ROTIBOY!

wawawa, msti hebat kn lau jd???

---> kte tggu result'ye nnti....wait ha!

Saturday, August 21, 2010

write you a song [Plain White T's]

"I don't know how to make lots of money
I got debts that I'm trying to pay
I can't buy you nice things, like big diamond rings
But that don't mean much anyway
I can't give you the house you've been dreaming
If I could I would build it alone
I'd be out there all day, just hammering away
Make us a place of our own

I will write you a song
That's how you'll know that my love is still strong
I will write you a song
And you'll know from this song that I just can't go on without you

I don't know that I'd make a good soldier
I don't believe in being violent and cruel
I don't know how to fight, but I'll draw blood tonight
If somebody tries hurting you tonight"

so sweet...!!
sweet talking, nice to be heard.
hakikat'ye, kalopn

Wednesday, August 11, 2010




If you are planning for a year...
sow rice.

if you are planning for a decade...
plant trees.

if you are planning for a lifetime...
educate people.

-crdt to dr kabashi'ye engin mgt's notes-

Friday, July 30, 2010



__NTAH__

"what i've said is not important, what's important is how you people accepts/interprets it"
- crdt to Dr Mustafizul Karim.

i've said what i need to say.
no harm, no nothing...

[mode::don't care, don't want to care]

Sunday, July 25, 2010

manusia dan hatinya...


MANUSIA DAN HATINYA..

"Ikutkan hati mati, Ikutkan rasa binasa"

Hati dan rasa kurniaan-Nya yang x terhingga buat bangsa manusia sekalian.
Andai tiada lagi hati dan rasa dalam diri...
barangkali mereka itu bukan lagi manusia.
namun, jika hati dan rasa itu dituruti melulu...
tanpa ada had dan batasan...juga bisa buat manusia itu bukan manusia lagi.

manusia dan hatinya,
tamak... mungkin?
irihati... mungkin?
sakit hati... mungkin?
dendam kesumat...mungkin??

selamilah hati dan perasaamu saudaraku,
andai menyelam itu biar jangan sampai LEMAS!

Jagalah hati dan rasamu
dengan sentiasa mengingati ALLAH itu ada bersamamu!
[buat saya juga~]

-senyumlah selalu, senyum itu membahagiakan-

Friday, July 16, 2010

why women cry...




WHY WOMEN CRY?



A little boy asked his mother, 'Why are you crying?' 'Because I'm a woman,' she told him.

'I don't understand,' he said. His Mom just hugged him and said, 'And you never will.'

Later the little boy asked his father, 'Why does mother seem to cry for no reason?'

'All women cry for no reason,' was all his dad could say.

The little boy grew up an d became a man, still wondering why women cry..

Finally he put in a call to God. When God got on the phone, he asked, 'God, why do women cry so easily?'

God said:

'When I made the woman she had to be special.

I made her shoulders strong enough to carry the weight of the world,

yet gentle enough to give comfort

I gave her an inner strength to endure childbirth and the rejection that many times comes from her children.

I gave her a hardness that allows her to keep going when everyone else gives up, and take care of her family through sickness and fatigue with out complaining.

I gave her the sensitivity to love her children under any and all circumstances, even when her child has hurt her very badly.

I gave her strength to carry her husband through his faults and fashioned her from his rib to protect his heart.

I gave her wisdom to know that a good husband never hurts his wife, but sometimes tests her strengths and her resolve to stand beside him unfalteringly.

And finally, I gave her a tear to shed. This is hers exclusively to use whenever it is needed.'

'You see my son,' said God, 'the beauty of a woman is not in the clothes she wears, the figure that she carries, or the way she combs her hair.

The beauty of a woman must be seen in her eyes, because that is the doorway to her heart - the place where love resides.'



[forwarded from nirmala..]

Wednesday, June 16, 2010

Sometimes.. we never knew.

kekadang, kte x sdr pn akn kelebihan diri kita sendiri...

kemampuan kite terbatas, hanya setelah dibataskan.
kelebihan kita x jelas, hanya bila disembunyikan.

ape yg kita mmpu, ape yg kita lebih...
kita sendiri kekadang tidak tahu dan mengerti.

mungkin..
hanya setelah kita mencuba dan mencuba,
bru kita sedar yg kita sebenarnya,
mampu dan boleh!

"Hidup ini satu pembelajaran, hari ini ak belajar utk mengenali diri...~"

Wednesday, May 26, 2010

SAYA RINDU KAMU SEMUA...

sye rindu kmu semua...
rmbutku hmpir pnjg, lme mnunggu kmu semua~

tp, rmbutku mula ggur..
ptutkah dipotong? ptotkah dibiar ggur shj?


yg psti, ak rindu kmu semua.

time kaseh pd kmu.. Azi!

Ari ini saya lebih sihat...
mak mcm tau2 je, anak'ye sorang ni sedang sakit~
pkul 10 lbey, mk tepon. 1130, abh pulak.

mk abh ak mmg hbt la... kol 1 ak bru blek blik azi(lps diskusi ngn mmber ds), mk abh x tdo lg!

cik akak kecik, empunya blik yg ak tmpg semlm... time kasih na~
atas panadol, 100+ dan vicks kmu.

saya rasa lbey sihat.
kte org, lau skit x ley dok sorg2.. nnt lg sket.
tp, lau sye wt kmu juga sket sbb jangkit, SORI sesgt!
x pe.. lau kmu sket, sye ade... haha~

[time sket cnggeni, tetibe teringt kt cik kak GENDUT!]

Tuesday, May 25, 2010

SMILE

smile is a remedy..~
senyum itu satu ubat.

tatkala hati tengah 'panas', satu senyuman drpd seseorang bisa menyejukkannya.
tatkala hati sedang pilu dan sedih, satu senyuman drpd seseorang bisa menggembirakannya.
tatkala hati sedang gembira, senyuman drpd seseorang itu bisa mendamaikan.

senyum itu satu sedekah. ungkapan lazim didengar.

senyum seseorang bole buat insan lain lebih gembira... x salah, senyumlah~
usah bimbang apa yg org lain bole kata ttg senyumanmu, andai niatmu itu murni utk buat org lain senang hati!

dan, senyuman dari seseorang itu telah buat aku gembira... keke~
"senyumlah... senyumlah... ahai, cik mek molek~ lalala"

Tuesday, May 18, 2010

walimah..



ari ahad aritu, dok org len [ank2 kecil] sbuk bwk mak abah diorg pi paso raye... nk blikn hadiah utk cekgu2 mereka...

km pulak, berlima bebudak sme sekola
semeje time dlm kls plak tu,
dijemput hadir ke majlis walimah rkn kelas km... siti hajjar hassan.

dlm mur menginjak 22, nmpk'ye sorg sahabat km suda pn ketemu jodohnya.
doa kmi utk kalian berdua:
"semoga Allah merahmati pernikahan kalian, dikurniakan zuriat yg soleh dn solehah!"

utk ak plak?
doa'ye:
"moga bertemu jodoh yg soleh dan penyabar lg menenangkan... hanya yg terbaik utkku, amin~"

kekeke~~

Friday, May 14, 2010

AL-FATIHAH


Sir Mohafizul Haque.. our beloved lecturer.
from Dept. of Manufacturing and Material Engineering,
Kuliyyah of Engineering, IIUM.

had passed away in his very own beloved country after a long fight to cancer.

thank you for the knowledge and your kind attention towards us...
always in our mind and heart.

Al-Fatihah.

today is another day 2

not knowing whether today will have a better ending than yesterday,
i wake up and live my life as usual without a proper plan ahead...

not knowing whether my act will be better today than yesterday,
i live my life in my worried heart..

having no plan ahead, having nothing to work hard on it...
is rather depressing and makes me bored.

when i bored, it will never make me a better person today than yesterday.

while being all alone in the room, with a heart of enjoying a conversation... i gave up~

watching all the video alone, having a lunch alone... i rather not doing that.

even if i'm not funny,
even if i'm quiet,
even if i made people bored,

I AM a person who just being enjoy to be in a crowd~

Thursday, May 13, 2010

masa itu kini

kadang masa itu ubat.
kadang masa itu penawarnya.

masa dipinta,
maka masa diberi.
mgkin benar masa yg dipinta mengubati,
mgkin benar masa yg dipinta menawari.

tp, andai masa yg dipinta melebihi masa yg ada.
mmpukah kte menghadapinya?

masa itu kini,
masa itu hari ini,
masa itu saat ini.

semuga masa yg ada kini mencukupi...

Wednesday, April 7, 2010

tawakalku...

ku tahu..
dirimu telah berusaha,
kuakui dirimu telah bersungguh,

tawakalku pada-Mu Ya Allah....

Tuesday, April 6, 2010

Kisah si Beruk dan aku... sebuah kisah dendam.

satu hari, ak terbace post sahabatku... nurul izzah di facebook ttg si beruk yg menjengukkan pale'ye ke bilik sahabat berkenaan melalui tingkap.

tibe2 teringt blik kisah blik ku yg dipecah masuk keluarga sepupu sepapat beruk berkenaan...

bkn skali... tp 2 kali!

sblm tu, dah byk kali gak la 'si bulu' tu jengah blik ak... nseb mse tu ak ade kt blik, x brani die masuk.

'si bulu', si penakut yg nakal!

kes pertama: blik dr blik yuz, akakku yg gendut... terkejut beruk ak, siap bersirap air otak ak tgk blik sepah cm kne rompak!

abes smpah diselongkar, telur ayam (yg ak nk gne wat sandwich telur) pn abes disedut..
aish, evidence berjaye kuperoleh hanya setelah beberapa hari selepas kejadian. slow!



kes 2:
beruk tu masuk lagi!
abes ketas atas meje disepah2kan...
kad name ak pn die sepahkan...
nseb, da tade smpah kt blik ak, tp...
die geram, digigit'ye labah2 spiderman yg ak bli kt cameron... smpai topol kaki'ye!
ink printer ak pn x terlepas, mst mulut die pn da itam2 kne ink tu.. kawosh!
keji betol~




moral of the story:
1. sila pastikan blik anda tidak mengandungi sampah sarap hasil mknan anda tengah ari td.
2. jgn sangka 'si bulu' itu tidak akan menyerang anda... walau di level mne pn anda berada.

sotsem ni pindah asiah jap... bye, asma'!
x mo jmpe 'mr. bulu' dn keluarge'ye la... haru~

Sunday, March 14, 2010

pelangi itu muncul jua...



panas terik di siang hari,
kte mengeluh...
"knp panas sangat ni?"

hujan menjengah sekejap lalu,
kita mengeluh...
"la, knp kjp sgt ujan'ye?"

panas kembali semula,
kte kmbali mengeluh...
keluh dan kesah tanpa henti.

tiba2, di balik bukit...
melingkar indah sang pelangi,
smbil ditemani hujan renyai.

sungguh ciptaan Allah itu Maha Hebat!
hilangkanlah keluh kesahmu,
belajar utk bersabar,
mataharimu akn mncul slps hujan,
pelangimu akn muncul slps mendung,
kejayanmu muncul slps penat lelah... Insya Allah!

ganbatte...~

penat...~

14 march 2010

penat'ye arini....
dr pg smpai zhor, family day enginpreneur kt sg sendat~

pas tu, tdo smpai kol 530, pns gler... tido smpai berpeluh-peluh!
[hbis lencun bantal, da kne tuka cdr bru...haha]

seb bek, sblm kol 6 letrik da de blik.

letrik ade je, trus on laptop smpai kol 7.

dr kol 7 bwk ke kol 9, smgt ak nyental bju... byk gler kot!
[2 jam diri, bongkok2...perah kain smpai kaki ak lenguh~]

pas mndi, siap2 pi lounge halimah... wat projek cad lak smpai skrg, sbjek yg ak kureng sket sem ni, aiya!

skrg kol 0100..time for bed.
bye, sok pg msti ak bgun lmbt. pengsan!

Thursday, March 11, 2010

bkn sengaja!

alhamdullilah... ade org nk bli simcard tu kt ocsent!

ak slalu lmbt register, bkn sengaja tp terlupa!
aritu plak, web tu wat hal... tiap2 mggu rse mcm kne mrah~

haha, org yg bli tu x puas ati ngn ak..
yela, da smggu tp x ley gne lg.
spe x angin, ye x?

haha... seb bek mggu ni last!
no more oscent for this sem... tensen kot, ade je yg x puas ati~

Wednesday, March 10, 2010

sibuk atau malas?

semua org... waktu yg diberi, semuanya sama.
24 jam stu hari, 7 hari semggu, 4 mggu sebulan, 12 bln setahun...

knp, kdg2 ak rse mse tu cpt je berlalu?
keje kkdg rse tertimbun..
kuiz,eseimen,projek dll kekdg rse terbebn..
pdhl, utk org len, sume itu bisa di'handle' je kot~

aish, adekah mase yg dikurniakan pd ak ni tlh ak sia-siakn...
adekh dri ini terlaku sbuk, utk mnyalahkan rutin harian hidupku sbg alasan?
alasan utk mnjdi mlas dan terus berputus asa?

mmg, wktu ini dn ketika ini... ak rse terbeban.
stress brgkali??

Ya Allah... ak mhon pd-Mu,
andaikan wktu ini mnjdi ujian buat diriku,
berjayakan lah ak dlm mgharunginya.

hindarkan ak dr sifat malas dan bertangguh2,
jgnlah ia menjdi alasan utk ak trus sbuk,
dan menjauh dri-Mu...

dekatkan ak dgn-Mu Ya Allah..
bimbinglah ak, berikan akk petunjuk dan hidayah-Mu..
hindarkan sifat bongkak, riak dan takabbur dlm driku...
tetap dan mantapkan iman di hatiku sehingga akhir hayat ku..
AMIN~

perempuan dan kasus.


kasus...=kasut??

hhaha, pmpuan x pompuan.
lau da nme'ye manusia, mmg le akn pkai ksut..~

spe kte pmpuan je gle bli kasut?
ak pn ske gak kmpul ksut, tp lbey kuang je pesen'ye..keke~

bkn ak ngumpul wat mmbazir smpn dlm lemari je.. ak bli, utk ak pkai.
lau da ksut'ye lecun da nk kuyak, x kn nk pkai smpai berkecai kot??

lau kaki'ye sket, wlaupn ksut tu bru bli... xkn nk pkai terus kot?
aiyo~

kata org, tepok dada tanya selera...
ade plak kte, tepok dada tanye iman...
lau bb kasut ni cmne lak??

tepok dompet, tnye duit... ade x?

haha

Monday, March 8, 2010

today is another day

monday 8/o3/2010

sedap'ye lau ley bke mkn kari ayam mlm nnti... rse sangat mengujakan! ade ke org msk kari ayam mlm2?

huhu, kari ayam dgn kentang mkn ngn nasi putih pnas... masyuk!
weyh, ko tu pose la. tethn sket nfsu tu, astaghfirullah~

tinggalkan soal mkn, fokus utk blaja petang ni.
hrp2 ak x ngntuk spt yg biase'ye... haha, asek ter'bute' dlm klas ptg je la ak sem ni.
ape nk jd ni??

em, musim pepns cm ari ni, katil kt tepi ni da pnggil2 da ni.
sem dpn da tuka blik lain, yahoooo~
hrp2 la x pns cm blik ni... hrp2 la umet die okay je cm umet ak skrg ni... amin~

bye, mau ngorok dulu!
<3

julie and julia influences me...

a story to be completed... here you go!

si gadis sedar...
dia terlupe.

dirinya seorang,
memandang si teruna.

di balik lelaki arab di hadapannya,dia masih terpaku. dia masih berdiri, memegang erat lelaki di sebelahnya.
matanya masih terpaku, walau tangannya telah tererat.

bersalahkah dia? memandang insan lain, sedangkan di sebelahnya adalah insan yang lain?

lelaki itu memandang ke lantai LRT yg mereka naiki. walau pandangan si gadis terlindung, wajah lelaki itu masih jelas.
aisyah tau, rasa yang dia rasakan pada waktu dan ketika ini, adalah sama seperti mana dia rasa pada waktu dahulu.



10 tahun dahulu....
"miss, you left you bag."
"thank you".

aisyah masih ingat waktu itu. dia tergesa-gesa meninggalkan kaunter bayaran. sms diterima mengelirukannya.

beg itu, tersimpan barang paling berharga yang aisyah miliki pada masa itu. sebuah buku karya Amran Kassim, novelis
terkenal zaman remajanya. boleh dikatakan, Amran Kassim sepopular A Rahman Hassan di zaman ibu dan bapanya, jika mahu dibandingkan.

tanya saja kepada sesiapa sahaja, dari penjual ikan di pasar sehingga ke menteri dan dato' serta datin, nama Amran Kassim sungguh
popular. jika A Rahman Hassan dikurnia Dato' atas penglibatannya dalam industri seni tanah air, Amran Kassim
terkenal di seluruh Malaysia kerana dia adalah satu-satunya novelis merangkap jutawan pada nama yang menemui ajalnya di tali gantung ekoran novelnya sendiri yang menjadi bukti kepada satu pembunuhan seorang menteri.hari itu,
adalah hari di mana Amran Kassim menjalani hukuman gantung sampai mati.

Amran Kassim adalah seorang insan biasa. Yang hidup sehari-harinya dipenuhi dengan kertas dan buku, pen hitam dan merah.
pada waktu siang, dia adalah Amran Kassim seorang guru geografi. pada malamnya, dia adalah Amran Kassim seorang penulis.

Amran Kassim di waktu siangnya sangatlah berbeza dengan Amran Kassim pada waktu malamnya. Amran Kassim sangat pendiam dan kurang mesra dengan anak
muridnya. semua pelajarnya gerun melihat Amran Kassim. matanya cemeh sebelah,ada parut jelas di dahinya. tapi, bukan itu yang membuatkan dia
digeruni. dia digeruni kerana dia seakan mampu untuk membaca fikiran anak-anak tersebut. mereka menjauhi Amran Kassim kecuali waktu kelas dan jika ada
tugasan untuk diselesaikan bersamanya sahaja. sekiranya mereka di dalam kelas, mereka menjadi sangat berdisplin dan menurut perintah. mereka menjadi gerun
dan kadangkala menjadi takut walau hanya untuk berkata dalam hati.

pada waktu malam, Amran Kassim seorang yang relaks dan menikmati zaman bujangnya dengan menghadiri kelas muzik.

kini, Amran Kassim berada di hadapannya!
benarkah lelaki itu adalah Amran Kassim,....?

[[SIAPAKAH AMRAN KASSIM DI MATA AISYAH?]]

it's never too late.

it's never too late to be better,
it's never too late to be nicer,
it's never too late to go for your aim...

you may slightly out of the path,
you may seem clueless and helpless,
but you are against yourself!

aim for your hope and dream,
let's go for it!

final exam... 2 weeks to go! [24, 25, 28 march... 6, 7 april]

AKU DAPAT GPA 3.5 UTK SEM 2 (2009/2010)... INSYA ALLAH, AMIN~

am i too greedy...?

tamakkah ak...?
andai pengalaman itu ak kutip?

walau hanya sekecil peranan,
nmun ia tetap satu pengalaman.

pengalaman mengajar erti kehidupan.
walau hanya sekecil pengalaman.

hrapanku, agar peranan itu tidak mmbuat ak lalai...
lalai pada tugas dan amanah,
sebagai pelajar, anak, kawan dan paling utamanya, hamba-MU Ya Allah!

1MEC '10... coming soon, 21 MEI - 23 ME1 2010!

mula melupa... benarkah?

bkn niat untuk melupa,
cuma suda tawar hati...

bkn ingin pergi menjauh,
cuma suda jauh hati...

bkn ingin menjadi hebat,
cuma ingin yang terhebat...

bkn ingin menasihati,
cuma ingin ambil hati...

andai kata dan tingkahku pesong,
ak mntak maaf,
hati ini masih bersamamu,
dalam doaku, kumohon rahmat-MU.

harapanku agar kita bertemu lagi... i love you, my beloved brother!

Tuesday, February 16, 2010

STAY THE SAME_ joey mcintyre

Don't you ever wish you were someone else,
You were meant to be the way you are exactly.
Don't you ever say you don't like the way you are.
When you learn to love yourself, you're better off by far.
And I hope you always stay the same,cuz there's nothin' 'bout you
I would change.
I think that you could be whatever you wanted to be
If you could realize, all the dreams you have inside.
Don't be afraid if you've got something to say,
Just open up your heart and let it show you the way.
Believe in yourself.
Reach down inside.
The love you find will set you free.
Believe in yourself, you will come alive.
Have faith in what you do.
You'll make it through.

Wednesday, January 6, 2010

TIRED... WORN OUT!

worn out!
so tired ma... even my class started at 830 and finished at 1130, i still feel tired.
am i under stress??
haha, this type of stress make me feel helpless and tired.
feel like to 'tuang' classes but, cannot... sayang wo~
last2, ak terlelap dlm kelas sejam setgh tu! sme je...

klas ari senin ngn rbu lg haru...
stat kol 2 abis kol 630..
da bese tido tgh ari, tp due arini ak x ley nk truskan tabiat tido tgh ari tu.
ya Allah, penat'ye!
stu hapah pn x msuk~